Ana Maria Dumitrescu,
medic primar dermatovenerolog

Sunt medic primar dermatovenerolog și absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

În timpul facultății am fost implicată în diverse proiecte de cercetare în cadrul departamentului de Biofizică. Am învățat că rezultatele bune se obțin cu răbdare, cu muncă constantă și cu studiu permanent.

În anul patru de facultate am obținut prin concurs o bursa Erasmus și am avut privilegiul să petrec câteva luni în Cardiff la cel mai mare spital regional din Țara Galilor. Am intrat acolo în contact cu mediul chirurgical care m-a atras foarte mult. Am învațat că interacțiunea cu pacienții  este esențială pentru a câștiga respect și încredere.

După facultate am ales să urmez rezidențiatul de dermatologie și mărturisesc că în momentul de față cred că a fost cea mai bună alegere pe care aș fi putut să o fac în acel punct al vieții mele. În rezidențiat am avut șansa să întâlnesc mentori extraordinari atât în partea de medicină internă cât și în dermatologie. Am înțeles cât de mare este amploarea specialității și mai ales am avut acces la tratamente inovatoare, care erau folosite de orice dermatolog din alte colțuri ale lumii. Este de neprețuit sentimentul că în fața unui pacient poți să îi oferi așa numitul standard de aur în rezolvarea problemei sale.

Am continuat și după încheierea rezidențiatului să îmi perfecționez latura chirurgicală și am avut oportunitatea să studiez tratamentul tumorilor cutanate în Statele Unite la cursuri dedicate acestor aspecte. Tot acolo am participat ca vizitator la activitățile clinice desfășurate în secțiile de dermato-oncologie din Universitatea din Vermont și din Spitalul Brigham and Women din Boston.

Terapiile laser reprezintă o altă zonă de interes pe care am putut să o urmăresc tot prin intermediul mentorilor deosebiți pe care i-am avut.

Dermatologia clinică este însă partea principală a activități mele zilnice. Consider că a putea ajuta un pacient cu orice
problemă cutanată, fie că ea necesită tratament convențional, laser sau abordare chirurgicală este un adevărat privilegiu pentru mine.

În fiecare zi incerc să învăț lucruri noi și să fiu la conectată la sursele relevante de informație așa încât să pot oferi cel mai sigur și coerent tratament pacienților care îmi solicită ajutorul.

Scroll to Top