Do not be shy!
Ask our specialist for advice!

Ana Maria Dumitrescu, Primary Dermatovenerologist/ consultant dermatologist is ready to assist you in your fight against acne!

See what what others asked

How do I treat a very nasty acne, with large and purulent pimples, especially on the back and abdominal areas?

First of all, I recommend that you do not smoke because smoking is related to the worsening of acne forms that are manifest on the body. Choose to wear wider clothes and try not to sweat too much in the fold areas.
To begin your treatment with our acne control range of products, apply the washing/cleansing gel on the affected areas, in the morning and in the evening. Then you can take the oral supplement contained by the sackets, one per, day in the morning. Use our spray in the morning and evening on affected areas of the posterior thorax and abdomen. Use the gel on fold areas only once a day, in the evening.
If after using our Pharmacore Acne Control range of products for a minimum of 2 months you do not see any improvement in the appearance of you lesions, then I suggest you visit a dermatologist. The severity of your condition will be evaluated and you will be able to consider, together with your dermatologist, other treatment options.

Does the Pharmacore® Acne Control range of products help in the axillary and groin areas?

Reversed acne has as main risk factors smoking and obesity. It is more resistant to treatment than other forms of acne. I recommend that you consult a dermatologist to explain your treatment alternatives.
From the Pharmacore Acne Control range, you can use the cleansing gel in the morning and evening and the spray also in the morning and evening for a minimum of 3 months.

Care este soluția pentru petele care mi-au rămas în urma tratamentului de la dermatolog?

După anumite tratamente pentru acnee (în principiu cu derivați de vitamina A) se impune o pauză de câteva luni până când se pot începe tratamente tip laser pentru corecția cicatricilor. În această pauză puteți utiliza masca de hidratare cu colostru din gama Pharmacore Acne Control deoarece aceasta favorizează vindecarea zonelor roșii inflamate și scade riscul de cicatrici datorită compoziției bogate în colostru și factori antiinflamatori. Masca se aplică de 2-3 ori pe săptămână seara și se spală după minim 30 de minute. Este bine să utilizați și gelul cleanser din aceeasi gamă pentru a va curăța fața dimineața și seara, acesta fiind un produs complementar măștii.

Care este diferența între cremă și gel și care ar fi mai potrivit pentru început?

Crema și gelul Pharmacore Acne Control se diferențază prin mai multe aspecte.

Crema Pharmacore Acne Control se adresează în special femeilor deoarece la acestea factorul hormonal este primordial în ceea ce privește debutul și perpetuarea leziunilor. Crema conține două patente Chelisin și Iris florentina. Dintre acestea Chelisin este componentul responsabil de reglarea interacțiunii dintre piele respectiv glandele sebacee și hormonii androgeni (testosteron și derivați) care stimulează aceste glande. În plus complexul Iris florentina are rol astringent, de scădere a dimensiunii porilor și de scădere a secreției de sebum prin zinc și vitamina A.

Gelul tratament Pharmacore Acne Control este foarte ușor de aplicat pe suprafețe cu păr adică pe scalp și pe barbă de aceea el este preferat de către bărbați. Componentele sale principale sunt Colostru recoltat în prima oră cu efect antiinflamator, anti-infecțios și pro-cicatrizant și Biopep15, un amestec de peptide vegetale cu efect de stăpânire a populației de P. acnes, bacteria care se înmulțește în glandele sebacee și contribuie la inflamație. Pe lângă aceste patente, gelul tratament conține și niacinamida și acid salicilic cu rol de a scădea acumularea de celule moarte care astupă porii și de asemenea cu rol anti-inflamator.

Ce pot folosi pentru o hipersecreție seboreică facială?

În cazul unei hipersecreții seboreice faciale, cu retentie de sebum, acnee microchistică, puncte albe multiple sub piele și piele keratinizată, vă recomand să începeți să utilizați din gama Acne Control gelul de curățare dimineața și seara și apoi să aplicați gelul pe zonele de tratat pentru că are conținut antiinflamator și acid salicilic pentru punctele albe de sub piele. Dacă după un interval de trei luni nu vedeți îmbunătățire atunci ar trebui consultați un dermatolog.

Cum tratez coșurile care apar după consumul de dulciuri și cafea?

Daca observati ca dulciurile si cafeaua va inrautatesc aspectul tenului atunci primul sfat este sa reduceti cantitatea acestora sau macar sa reduceti cantitatea de zahar. Nu avem pana acum o indicatie oficiala, certificata cu studii pe multi pacienti cu acnee, asa incat sa va ofeim o indicatie clara referitoare la modificari de dieta in acnee.
Leziunile nou aparute este bine sa fie tratate local, fara excoriere adica fara sa le stoarceti.
Va recomand sa va spalati dimineata si seara cu un gel de curatare bland dar eficient cum este cel din gama Pharmacore Acne Control. Apoi puteti incepe doar cu aplicarea de masca hidratanta antiinflamatorie Pharmacore Acne Control din aceeasi gama si se poate adauga la aceasta gelul de tratament Pharmacore Acne Control seara pe zonele de leziuni. Daca afectiunea persista atunci este bine sa va adresati unui medic pentru evaluare.

Produsele Acne Control ajuta si estomparea semnelor din acnee?

Produsele din gama Pharmacore® Acne Control ajuta in tratamentul semnelor rosii si scade riscul de aparitie de cicatrici denivelate. Componentele esentiale responsabile de aceste efecte sunt Colostru Rtf1 si niacinamida.
In colostru regasim factori antiinflamatori, antiinfectiosi, de refacere a barierei cutanate si factori de crestere care ajuta in regenerarea zonelor afectate. Nicinamida este de fapt vitamina B3 si are un puternic rol antiinflamator. Ambele substante sunt cele care scad riscul ca leziunile de acnee de orice tip sa se vindece cu cicatrici.

Ce pot folosi pentru acneea de pe piept și spate?

Pentru acnee pe piept si pe spate va recomandam curatarea zonelor cu Gelul de curatare Pharmacore Acne Control si aplicarea pe pielea curata a Spray-ului de corp Pharmacore Acne Control pentru tratarea locala a leziunilor. In completarea tratamentului topic, aplicat de doua ori pe zi (dimineata si seara), va recomandam asocierea cu tratamentul sistemic, administrarea suplimentului Pharmacore Oral – un plic dizolvat intr-un pahar de apa la micul dejun. Actionand atat local cat si sistemic, produsele recomandate din gama vor fi de folos in tratarea corecta a acneei, pe o durata de minim 6 luni.

Daca am avut acnee in adolescenta, ce pot face cand baiatul meu incepe sa dezvolte acnee pe frunte?

Intr-adevar ereditatea are un rol important in acnee, de aceea este important pentru baiatul dumneavoastra sa inceapa cat mai repede o schema de preventie si control acnee. Pentru inceput poate folosi gelul de curatare din gama Pharmacore Acne Control in locul sapunului/gelului utilizat in mod normal. Se spala cu el pe fata dimineata si seara. Seara dupa ce se spala sa aplice gelul de tratament Pharmacore Acne Control. Complementar actiunii locale, pentru actiune sistemica impotriva acneei (din interior), va recomand administrarea in fiecare dimineata a suplimentului Pharmacore Oral – un plic dizolvat intr-un pahar de apa la micul dejun (are gust placut de piersica). Daca dupa trei-patru luni de utilizare leziunile isi continua extinderea este bine sa consultati un medic specialist pentru suplimentarea si personalizarea tratamentului in functie de specificul metabolic.

Ce remedii pot folosi pentru acneea de pe obraji, frunte, piept, spate, si umeri care mi-au aparut la 17 ani?

Acneea apare pe zonele pe care exista glande sebacee adica exact acolo unde dezvoltati Dvs leziuni. Atunci cand glandele produc mai mult sebum, cand pielea nu este curatata corespunzator sau cand exista si o anumita mostenire genetica se creeaza conditii pentru aparitia si perpetuarea leziunilor.
Va recomand sa utilizati gelul de curatare Pharmacore Acne Control de doua ori pe zi pe toate zonele afectate. Acest gel il puteti utiliza si pentru barbierit (pentru reducerea inflamatiei si iritarii specifice barbieritului).
Totodata seara si dimineata ar fi indicat pentru Dvs spray-ul din gama Pharmacore Acne Control pentru a acoperi zonele de acnee de pe piept si spate iar la nivelul fetei si scalpului cred ca cel mai potrivit este gelul de tratament din aceeasi gama, tot in utilizare de doua ori pe zi. In completarea tratamentului mai sus mentionat, puteti folosi de doua ori pe saptamana, seara, masca hidratanta Pharmacore Acne Control.
Evitati sa stati in mediu umed sau in mediu foarte cald care determina transpiratie.
Pe cale interna va recomand suplimentul Pharmacore Oral cu zinc, niacina, prebiotice si lactoferina, pe care sa il administrati intr-un pahar cu apa, cate un plic pe zi. Acesta ajuta la scaderea secretiei de sebum, la scaderea inflamatiei si la prevenirea semnelor.
Daca urmati acest tratament timp de sase luni si nu exista ameliorare vizibila a leziunilor atunci va recomand sa va adresati unui medic dermatolog pentru a discuta despre alte optiuni de tratament medicamentos.

Scroll to Top